top of page

Lilla Räv's Guldgosse

Bagge är efter Siggen's Ignition och vår egen tik, Pemberwood's Lowis.

Han ägs av Simon Börjesson men tävlas av mig.

Vi har också avelsrätten här på Lilla Räv's.
Om Bagge är lika fin på insidan som han är på utsidan kommer han i framtiden finnas tillgänglig för avel till lämpliga tikar. 

Född: 1/5 2022

Temperament: Snäll, Mysig, lättlärd. Har gjort BPH.

Exteriör: Stor, Smidig, Kraftfull, Naturlig Stubbsvans

Tävling:

  Valp: HP+BIM,

  Inoff Junior: BIR+BIG1,

  Officiell Junior: EXC+Ck+5 CERT+2NORDIC CERT+5BIM+Svenskt JUNIOR CACIB+Tyskt JUNIOR CACIB

                        +inofficiell titel "Jugend Sieger Rostock 2023",

                        BIS Junior & Bästa Hane på Corgispecialen i Ljungskile 2023.

  Officiell Unghund: EXC+Ck+CERT+2BHK på Stockholmsmässan 2023.

Hälsa: -

Övrigt: -

Nedan följer information om Bagge för att till exempel du som tikägare ska kunna göra ett medvetet val.     - Tänk på att det är mina personliga åsikter, inte fakta! -

Bagges temperament är i min mening väldigt önskvärt hos en pembroke: Han är snäll, smart och enkel. Älskar pussar på huvudet. Vill göra rätt för sig och är en fena på trix. Bor på gård där det ofta kommer hästfolk genom gården, varpå han släpper in men håller koll. Ibland kommer han och hälsar, ibland ligger han kvar och chillar. Däremot, när jag kommer med hans mamma, Lowis, blir det fullt ös och corgirace i timmar. Han är dock hittills inte superlätt att ha med på tävling, men han blir bättre och bättre. Han blir lätt uppstressad, förmodligen för att husse inte är med och för att han inte vet vad som förväntas av honom. Sitter ibland och småskäller/gruffar av uttråkning när vi väntar. 

Exteriört är han långt över mina förväntningar.. Troligtvis en once in a lifetime-uppfödning. Men precis som alla oss andra har han några flaws: Han är en stor kille, proportionerlig men som förstorad, som om någon dragit i "pilen i hörnet" och förstorat bilden. Som junior vägde han 14,5kg och nu som unghund nämre 16kg och han lär bygga massa något år till.

Trots sin storlek och massa är han dock den som flyger upp i vår höga säng, när han sover över här. Och springer utan problem lika snabbt som mamma Lowis. Så som sagt, proportionerlig men som "förstorad". Han kommer således inte få para allt för stora tikar.

Han är också lite svårplacerad bak, inte lika balanserad som sin syster Sassa. Han blir därför ibland lite bakhög eller tar in ett ben under sig. Kanske kan detta också bero på mängden muskler som krävs för att hålla rätt på hans grova kropp, men vi har sett samma grej sedan han var liten. Vi såg också att Lowis gjorde samma sak under en period.

Bagges öron är också ganska tunga, men fina och väl ansatta. De reste sig väldigt sent och vi hade nästan gett upp hoppet om ståöron. En passande tik har därför nätta välresta öron.

Han har också en något kort bröstkorg.

Utöver det är jag fullkomligt förälskad i honom!

 

Domare Yeffe Tal gjorde en mycket välriktad beskrivning av honom i Tvååker 2023:

"He is a Big Boy, but he moves like a dream so.." varpå ringsekreteraren viftade med kortet för Excellent och senare deklarerade honom som dagens bästa hane med CERT. 

Och om vi ska prata om DET DÄR STEGET.. så är det något utomjordiskt där han ärvt steg och driv från sin pappa och showighet från sin mamma. De gånger vi tävlat och jag känt att jag inte lyckats visa hans steg, så har vi inte vunnit. Men alla gånger då jag känt att domaren verkligen sett hans steg så har han blivit Bästa Hane. Det har alltså på något mystiskt sätt känts i kopplet om vi kommer vinna eller inte, kan inte förklara det bättre än så. 

Under hösten 2023 åkte vi till tyskland och tävlade. Då blev han bästa junior med tyskt junior-Cert och Tyskt JUNIOR CACIB, för Claus Peter Fricke. 

Bagge fick då (den inofficiella) titeln "Jugend Sieger Rostock 2023".

På corgispecialen i Ljungskile 2023 blev han bästa junior av alla pem-juniorer och sedan även Best in Show-Junior mot en fantastisk Cardigan. Han blev dessutom Bästa Hane, BIM. Cardiganen som han mötte i BIS-juniorfinalen var BIM-Caridgan, så de blev således en inofficiell BIS-BIM-Final där Bagge travade sig till vinst, för Maija Heinilä.

På stockholmsmässan 2023 hade enormt antal anmälda, 59 pembrokes. Där debuterade han som unghund och travade förbi den ena championen efter den andra. Till slut blev han 2a Bästa Hane med CERT för Simon Parson, ordförande i Engelska corgi-klubben.

Bagge genomförde BPH med skott i september 2023. Där visade han att han älskar sin husse och att en gräsplan full med kaninspår är viktigare än både inkallning och fåniga tester. Han fick därmed 0 på både lekfullhet och matglädje. Men alla som träffat honom är rörande överens om att Bagge gör ALLT för både korv och kamp-leksak. 


Han kommer höftledsröntgas och ögonlysas i maj 2024. 

bottom of page