top of page

Lilla Räv's Guldgosse

Bagge är efter Siggen's Ignition och vår egen tik, Pemberwood's Lowis.

Han ägs av Simon Börjesson men tävlas av mig.

Vi har också avelsrätten här på Lilla Räv's.
Om Bagge är lika fin på insidan som han är på utsidan kommer han i framtiden finnas tillgänglig för avel till lämpliga tikar. 

Nedan följer information om Bagge för att till exempel du som tikägare ska kunna göra ett medvetet val.     - Tänk på att det är mina personliga åsikter, inte fakta! -

Bagges temperament är i min mening väldigt önskvärt hos en pembroke: Han är snäll, smart och enkel. Älskar pussar på huvudet. Vill göra rätt för sig och är en fena på trix. Bor på gård där det ofta kommer hästfolk genom gården, varpå han släpper in men håller koll. Ibland kommer han och hälsar, ibland ligger han kvar och chillar. Däremot, när jag kommer med hans mamma, Lowis, blir det fullt ös och corgirace i timmar. Han är dock hittills inte superlätt att ha med på tävling, men han blir bättre och bättre. Han blir lätt uppstressad, förmodligen för att husse inte är med och för att han inte vet vad som förväntas av honom. Sitter ibland och småskäller/gruffar av uttråkning när vi väntar. 

Exteriört är han långt över mina förväntningar.. Troligtvis en once in a lifetime-uppfödning. Men precis som alla oss andra har han några flaws: Han är en stor kille, proportionerlig men som förstorad, som om någon dragit i "pilen i hörnet" och förstorat bilden. Nu som junior väger han 14,5kg och lär bygga massa något år till. Trots sin storlek och massa är han dock den som flyger upp i vår höga säng, när han sover över här. Och springer utan problem lika snabbt som mamma Lowis. Så som sagt, proportionerlig men som "förstorad". Han kommer således inte få para allt för stora tikar.

Han är också lite svårplacerad bak, inte lika balanserad som sin syster Sassa. Han blir därför ibland lite bakhög eller tar in ett ben under sig. Kanske kan detta också bero på mängden muskler som krävs för att hålla rätt på hans grova kropp, men vi har sett samma grej sedan han var liten. Vi såg också att Lowis gjorde samma sak under en period.

Bagges öron är också ganska tunga, men fina och väl ansatta. De reste sig väldigt sent och vi hade nästan gett upp hoppet om ståöron. En passande tik har därför nätta välresta öron.

Han har också en något kort bröstkorg.

Utöver det är jag fullkomligt förälskad i honom!

 

Domare Yeffe Tal gjorde en mycket välriktad beskrivning av honom i Tvååker 2023:

"He is a Big Boy, but he moves like a dream so.." varpå ringsekreteraren viftade med kortet för Excellent och senare deklarerade honom som dagens bästa hane med CERT. 

Och om vi ska prata om DET DÄR STEGET.. så är det något utomjordiskt där han ärvt steg och driv från sin pappa och showighet från sin mamma. De gånger vi tävlat och jag känt att jag inte lyckats visa hans steg, så har vi inte vunnit. Men alla gånger då jag känt att domaren verkligen sett hans steg så har han blivit Bästa Hane. Det har alltså på något mystiskt sätt känts i kopplet om vi kommer vinna eller inte, kan inte förklara det bättre än så. 

Bagge kommer göra BPH i september 2023. 
Han kommer höftledsröntgas och ögonlysas i maj 2024. 

Lilla Räv's Guldgosse

Född: 1/5 2022

Temperament: Snäll, Mysig, Lugn

Exteriör: Stor, Smidig, Kraftfull, Naturlig Stubbsvans

Tävling:

  Valp HP+BIM,

  Inoff BIR+BIG1,

  Officiell Junior EXC+CK+4 CERT+2NORDIC CERT+JUNIOR CACIB+4BIM

Hälsa: -

Övrigt: -

bottom of page