top of page
324042246_488056656744683_3889336620152737948_n.jpg

Lilla Räv's Guldsessa

Sassa är efter Siggen's Ignition & vår egen tik, Pemberwood's Lowis. 

Hon ägs, tränas och tävlas av Annika R Ljung i Floda,

men med avelsrätt här hos oss på Lilla Räv's.

Bilderna på sidan är tagna av Svenja Hi, av Cicci eller av Annika själv.

Född: 1/5 2022

Temperament: Underlägsen, Snäll, GLAD, orädd.

Exteriör: Vacker, Smidig, Balanserad

Tävling: Utställning: Valp HP,
            inoff BIR+BIG1, officiell junior EXC med Ck,                    Bästa Juniortik på Specialen i Ljungskile 2023.

Hälsa: -

Övrigt: -

sassa.jpeg
sassa ecx malmö.jpeg

I texten nedan följer lite styrkor och svagheter hos Sassa, allt beskrivet så ärligt som möjligt för att du ska kunna göra ett så medvetet valpköp som möjligt! -Tänk på att det är mina personliga åsikter som är nedskrivna, inte fakta.-

 

Sassa är en otroligt glad och positiv individ! Hon är snäll mot alla hon möter och fungerar bra med hundar och andra djur, däribland sina katt-systrar. Hon är lättlärd, enkel att ha med, trygg och trevlig. Hennes enkla och milda temperament är verkligen något som jag själv gärna vill föra vidare i rasen. 

 

Hon lägger sig ibland i hallen och skäller på vad man kan uppfatta som ingenting. Vilket med stor sannolikhet är ett beteende hon ärvt från mamma Lowis (som varit skällig i perioder). Nu bor Sassa med sin familj i ett hus så de har bra möjligheter att träna bort skällandet i sin egen takt. Men det hade kanske inte varit lika uppskattat om de bott i lägenhet. Detta kan vara bra att tänka över om man funderar på en valp efter henne (eller Lowis).
Hur hade grannarna reagerat om det blivit skälligt under en period? Och hur högt värdesätter ni er sömn?

 

Exteriört har hon ett fantastiskt vackert huvud med mörka ögon, välformade och väl ansatta öron. Öronen är dock ganska mjuka och reste sig relativt sent. En eventuell hane till henne behöver ha lätta, korrekta och välresta öron. Nospartiet är utfyllt men inte grovt. Och så börjar hon sätta bredd i sina kinder, vilket jag älskar!

 

Hennes kropp har varit välbalanserad från start! Hon sätter en tass i vart hörn och "spretar inte". När hon rör sig är överlinjen stabil. Från en vacker lång hals kommer en plan överlinje som avlutas med en viftande och väl ansatt rävsvans.  

Sassa visades i valpklass fyra gånger där hon fick HP två av gångerna, varav ett på MyDog 2023. Hon har fått mycket fin kritik och verkar älska utställningsringen - eller är det kanske matte hon älskar? - Sassas rävsvans är ständigt i rörelse!

Hennes officiella utställningsdebut gjordes i Malmö påsken 2023. Hon fick Excellent och en fin kritik.

Efter detta har Sassa visats flitigt som junior. På en inofficiell utställning blev Sassa BIR och sedan BIG1. På de officiella i Ljungskile 2023 blev hon på lördagen Bästa juniortik med Excellent och sedan Bästa juniortik med Excellent och Ck på söndagens corgispecial.

Vi ser fram emot att följa Sassas utställnings-resa och tror med säkerhet att den pekar mot oändligheten och vidare. 

Sassa kommer ögonlysas och höftledsröntgas vid 2 års ålder.

Förhoppningsvis kan vi också göra ett BPH.

Vi letar ständigt efter en passande hane till Sassa då vi hoppas hon kan få bli mamma i framtiden och föra sina trevliga egenskaper vidare i rasen. 

364000948_658210272921278_7893093577042795548_n.jpg
bottom of page