top of page
DSC_0136.JPG

Om Welsh Corgi Pembroke

Om du funderar på att utöka familjen med en Pembroke, gör dig själv en tjänst, och köp en renrasig = registrerad i Svenska Kennelklubben. Läs på på tillförlitiga sidor som Svenska Welsh Corgi klubbens hemsida, och hitta din uppfödare och valp på Svenska kennelklubbens förmedlingssida: Köpahund.se

Här nedanför har jag samlat information om dessa olika sidor som jag tycker tillhandahåller bra information angående att köpa hund. Du kan klicka på respektive länk för att komma direkt till sidan i fråga. 

Att en hund är registrerad i Svenska Kennelklubben, SKK, innebär såklart en rad olika saker. Men en stor vinst är det faktum att det finns statistik på dess släktingar flera generationer bak. På så vis kan du som valpköpare skapa bättre förutsättningar för dig och din framtida valp, då du kan välja föräldradjur och "släkt" som till exempel inte har några kända sjukdomar. Kolla upp valpens släktingar innan du bestämmer dig för att köpa!

Inom många raser har man också krav på specifika hälsotester som föräldradjuren ska gå genom för att man ska få lov att registrera valparna i SKK. På så vis säkerställer man att endast valpar som kommer från hälso-testade linjer kan säljas som renrasiga. 

Uppfödare som är anslutna till kennelklubben får också besök av kennelkonsulenter, då och då. Konsulenterna säkerställer att uppfödarens hundar lever under goda förhållanden och att allt är i sin ordning.

Om jag ser en annons där "föräldrarna är renrasiga men valparna är inte registrerade" drar jag öronen åt mig och ställer mig frågan: Varför får de inte registrera valparna i SKK?
Troligtvis har man inte gjort de tester som krävs eller så har man gjort testerna men fått ett resultat som inte är hälsosamt, således inte en parning som SKK kan stå för. 

Här hittar du länk till SKK där du kan läsa mer om just Welsh Corgi Pembroke och länkar till SKKs sidor där du kan gå genom statistik: Hunddata och Avelsdata. Båda sidorna är "inställda" på Lowis som exempel. 

Om du vill säkerställa (i största möjliga mån) att du köper en renrasig corgi ska du endast köpa från SKKs egen valpförmedlingssida: Köpahund.se

Det finns en klubb för alla Corgi-intresserade i Sverige och den heter Svenska Welsh Corgi klubben, SWCK. Denna klubb går under SKK som helhet och drivs ideellt för att värna om corgis; Cardigans och Pembrokes. På sidan finns mycket bra information om klubben som helhet, avelsrekommendationer, parningar, avelshanar och inte minst aktiviteter där man kan träffa corgis. 

bottom of page