top of page

LOWIS

Pemberwood's Lowis

welsh corgi pembroke

Lowis är en mild och smidig kelgris i lyxförpackning! 

Hon har dock haft en längre ”spökålder” där hon varit osäker på en del saker så som stora skramliga lastbilar. Men med stöd och träning från mig kan hon nu gå promenader obehindrat längs trafikerad väg. 

Jag har svårt för att säga om det varit genetiskt eller om det grundas i det faktum att hon fått mindre miljöträning än min äldre tik, Zelda, och att jag ständigt jämför dem. Hur som, så tycker jag att Lowis är mycket tryggare nu när hon blivit över 2år, så förhoppningsvis har det varit lite tonårs-osäkerhet. Men något som man bör ha i åtanke om man funderar på en valp efter henne.

Lowis genomförde ett BPH (Beteendetest på Hund) i oktober 2021 och jag fick då lära mig mer om henne och just detta.
Det visade sig att hon vuxit upp och blivit en trygg och stabil hund men som definitivt varnar flocken (mig) om det kommer någon läskig inkräktare. Hon skällde ut båda de läskiga gubbarna efter noter men brydde sig inte det minsta om varken konstigt underlag eller skrammel. Vid skottet skällde hon en gång precis som hon gör hemma om något oförutsett låter. Hon är alltså en trygg men larmande tjej. Skönt! . 

I övrigt är hon som sagt oerhört kärleksfull och gosig. Första gången jag träffade Lowis föräldrar kom de båda rakt upp i min famn och överöste mig med pussar. Jag tänkte där och då att "exakt detta önskar jag för min nästa hund"!

Och på den vägen kom Lowis som verkligen har ärvt viljan att sprida kärlek.

 

Lowis älskar att träna både agility och rallylydnad. Hon är också väldigt noggrann med att göra rätt för sig under träning.

Leker fint med andra hundar och verkar bra på att läsa hundspråk och anpassa sig efter andra.

På detta har hon (enligt mig och de få domare som fått tillfälle att döma henne) ett mycket smakfullt yttre. En plan överlinje, mörka ögon, välvinklad och med ett rävlikt yttryck. 

När hon var 4mån blev hon BIRvalp och BIS2valp på den norska specialen i Morokulien. Efter det är hon ställd på några inofficiella valputställningar med fina kritiker. Sedan en officiell exteriörbedömning där hon var en av de få hundar som fick Excellent med Ck.

Nu har vi också lyckats ställa på två utställningar på Gotland där hon fick Excellent båda dagarna och Ck ena dagen.
Jag ser verkligen fram emot att resa land och rike runt och erövra utställningsringarna tillsammans med henne!

Pemberwood's Lowis

Född:  3/4 2019

Utställd: Bästa Valp, Excellent &Ck

Höfter: B/B

Ögon: UA

BPH: Trygg, mild, social, miljöstark, skällig, vaktig

Lowis: Tillgängliga djur
bottom of page